PRESS RELEASES

Welcome to the press area for Ocean Marina Pattaya Boat Show
Click on any of the relevant stories below for more information:

ชลบุรี:– โอเชี่ยน มารีน่า พัทยา โบ๊ทโชว์” ขานรับนโยบายรัฐบาลโปรโมทการท่องเที่ยวทางทะเล ชูงานมหกรรมการแสดงเรือนานาชาติที่ใหญ่ที่สุดในประเทศไทย จัดยิ่งใหญ่ปีที่ 4 มั่นใจในศักยภาพ “เมืองพัทยา” สู่การเป็นศูนย์กลางธุรกิจและท่องเที่ยวทางทะเลแห่ง SEA

ข่าวฝากประชาสัมพันธ์

เมื่อเร็วๆ นี้ โอเชี่ยน มารีน่า พัทยา โบ๊ท โชว์ ประกาศศักยภาพ “เมืองพัทยา” สู่การเป็นศูนย์กลางธุรกิจและท่องเที่ยวทางทะเลแห่งภูมิภาคเอเชียตะวันออกเฉียงใต้ จัดงานแถลงข่าวงานมหกรรมการแสดงเรือนานาชาติต้อนรับฤดูกาลแห่งการล่องเรือของเอเชีย พร้อมจัดยิ่งใหญ่เป็นปีที่ 4 คาดดึงดูดผู้ประกอบการในแวดวงธุรกิจและการท่องเที่ยวทางทะเลจากนานาประเทศและผู้สนใจจากทั่วทุกมุมโลกนับหมื่นราย ระหว่างวันที่ 26-29 พฤศจิกายน 2558 นี้ เต็มพื้นที่ โอเชี่ยน มารีน่า ยอช์ท คลับ พัทยา ขานรับนโยบายของรัฐบาล พล.อ.ประยุทธ์ จันทร์โอชา นายกรัฐมนตรี ที่ต้องการให้ประเทศไทยเป็นศูนย์กลางมารีน่าของอาเซียนด้วยการสนับสนุนส่งเสริมและพัฒนาอย่างเต็มรูปแบบของทางภาครัฐเพื่อผลักดันกระตุ้นเศรษฐกิจด้านการลงทุนและท่องเที่ยวของประเทศจากธุรกิจมารีน่า โดยในงานได้รับเกียรติจาก คุณอิทธิวัฒน์ วัฒนศาสตร์สาธร สมาชิกสภาเมืองพัทยา ร่วมเปิดเผยถึงการส่งเสริมการท่องเที่ยวทางทะเลของเมืองพัทยา และ คุณสราญโรจน์ สุทัศน์ชูโต ผู้อำนวยการฝ่ายบริหาร สำนักงานส่งเสริมการจัดประชุมและนิทรรศการ (TCEB) ที่ได้เล่าถึงความร่วมมือในการส่งเสริมการจัดแสดงสินค้าภายในประเทศเพื่อช่วยสนับสนุนการท่องเที่ยวเมืองพัทยา ร่วมด้วยเซเลบริตี้รับเชิญผู้ชื่นชอบเรือยอช์ทและมีไลฟ์สไตล์ที่น่าสนใจ อาทิ ดร.ณัฐกฤษฎ์ ทิวไผ่งาม ร่วมพูดคุยบนเวที

ดร.ธีระชัย พิพิธศุภผล กรรมการผู้จัดการ บริษัท โอเชี่ยน พรอพเพอร์ตี้ จำกัด ในฐานะผู้จัดงาน โอเชี่ยน มารีน่า พัทยา โบ๊ท โชว์ ประจำปี 2558 เปิดเผยว่า “เราได้เตรียมจัดงาน โอเชี่ยน มารีน่า พัทยา โบ๊ท โชว์ ต่อเนื่องเป็นปีที่ 4 และคาดการณ์ว่าปีนี้จะสามารถดึงดูดกลุ่มผู้ประกอบการธุรกิจและการท่องเที่ยวทางทะเล ตลอดจนสินค้าและบริการด้านไลฟ์สไตล์ที่เกี่ยวข้องทั้งในประเทศและต่างประเทศร่วมออกแสดงสินค้าและบริการมากกว่า 100 ราย และคาดว่าจะมีผู้สนใจเข้าชมงานกว่า 7,000 คนจากประเทศไทยและนานาประเทศ บนพื้นที่กว่า 18,000 ตารางเมตรที่จัดแสดงเรือยอช์ทหรูและสินค้าไลฟ์สไตล์, ซุปเปอร์คาร์ และคอนโดสุดเอ็กซ์คลูซีฟ ซึ่งเราได้การตอบรับเป็นอย่างดีจากผู้ประกอบการในแวดวงธุรกิจดังกล่าวที่ปีนี้ได้เข้าร่วมแสดงสินค้าและบริการกันมากขึ้นบนพื้นที่ที่ใหญ่ขึ้นทำให้งาน โอเชี่ยน มารีน่า พัทยา โบ๊ท โชว์ ในปีนี้จะยิ่งใหญ่กว่าทุกๆ ปีที่ผ่านมา”

สำหรับ โอเชี่ยน มารีน่า พัทยา โบ๊ท โชว์ ในปีนี้ จะมีการแสดงสุดยอดเรือยอช์ทลักชูรี่จากแบรนด์ชั้นนำของโลก ไม่ว่าจะเป็น เรือพริ้นเซส (PRINCESS) แบรนด์ยอช์ทภายใต้ LVMH MOET HENNESSEY ซึ่งอยู่ในกลุ่มของบริษัท หลุยส์ วิตตอง, ยอช์ทหรูจากอิตาลี แบรนด์ แครนชี (CRANCHI), เรือยอช์ทหรู AZIMUT และอีกหลากหลายแบรนด์ พร้อมด้วยบริษัทชั้นนำด้านการต่อเรือ ผู้ผลิตและจัดจำหน่ายอุปกรณ์ตกแต่งภายในเรือ ผู้พัฒนาเทคโนโลยีและผู้ให้บริการเดินเรือ อุปกรณ์กีฬาทางน้ำ ไปจนถึงยานยนต์แบรนด์หรูของโลก ตลอดจนโครงการอสังหาริมทรัพย์และรีสอร์ทระดับไฮเอนด์อีกมากมาย พบกับการเปิดตัวครั้งแรกในเอเชียของเรือ “ซุปเปอร์ยอช์ท” ดีไซน์ล้ำมีเพียง 4 ลำในโลกที่มีชื่อว่า “OCEAN EMERALD” ออกแบบโดย ท่านลอร์ด นอร์แมน ฟอสเตอร์ (LORD NORMAN FOSTER) สถาปนิกชื่อดังก้องโลกผู้ฝากผลงานออกแบบอาคารตึกระฟ้าและงานสถาปัตยกรรมระดับโลกมาแล้วมากมาย อาทิ สนามกีฬาแห่งชาติ Webley, สะพานแขวนมิลเลเนียม ประเทศอังกฤษ, ตึกสำนักงานใหญ่ของ Apple ประเทศสหรัฐอเมริกา ฟอสเตอร์ได้บรรจงออกแบบ OCEAN EMERALD ให้เป็นซุปเปอร์ยอช์ทลำหรูสุดอลังการประหนึ่งโรงแรม 5 ดาวลอยน้ำที่โดดเด่นทั้งดีไซน์ภายนอกและงานตกแต่งภายในเรือที่เลือกใช้แต่แบรนด์หรูของโลก อย่าง CASSINA, SCHIFFINI เป็นต้น พร้อมงานดีไซน์ไลท์ติ้งที่เล่นแสงจากธรรมชาติและแสงไฟในทุกๆ ส่วนของยอช์ทหรูลำนี้

การจัดงานมหกรรมการแสดงเรือนานาชาติครั้งนี้ มีวัตถุประสงค์การจัดงานคือ 1.เพื่อโปรโมทการท่องเที่ยวเมืองพัทยาด้วยการท่องเที่ยวทางทะเล 2. เปิดโอกาสให้ผู้ประกอบการเกี่ยวกับเรือมาพบกัน และ 3. เพื่อโปรโมทศักยภาพในการจัดงานแสดงระดับประเทศของเมืองพัทยา โดยกลุ่มเป้าหมายคือผู้ที่ชื่นชอบการท่องเที่ยวทางทะเล สัดส่วนลูกค้าที่มาซื้อเรือเป็นชาวไทยมากกว่า 50% โดยสามารถปิดการขายได้ทันทีในงานสำหรับเรือที่มีราคาไม่เกิน 20 ล้านบาท ส่วนยอช์ทที่มีราคาตั้งแต่ 20-100 ล้านบาท ฝ่ายขายจะเป็นผู้ติดตามและปิดการขายได้หลังงาน รายได้ที่คาดหวังแบ่งเป็น 2 ประเภท คือรายได้จากภายในงานประมาณ 100-200 ล้านบาท และยอดขายการจากการติดตามลูกค้า ภายหลังจบงานหากว่าเศรษฐกิจดีอัตราการเติบโตของเรือยอช์ทปีนี้น่าจะอยู่ที่ 5-10% ปีนี้เราได้ขยายพื้นที่การจัดงานเพิ่มขึ้นอีก 27% มีพื้นที่รวมกว่า 18,000 ตร.ม. โดยการจัดแสดงในงานหลักๆ ได้แก่ การแสดงมหกรรมเรือยอช์ทราคาตั้งแต่ 10 ล้าน-100 ล้านบาทขึ้นไป, อุปกรณ์และกิจกรรมการท่องเที่ยวทางทะเล, สินค้าลักซูรี่ เช่น โครงการอสังหาริมทรัพย์, รถซูเปอร์คาร์ เป็นต้น

“ปัจจุบันเทรนด์ของนักลงทุนไทยเริ่มหันมามองช่องทางการลงทุนด้วยการซื้อเรือยอช์ทกันมากขึ้นจากแต่ก่อนที่มองว่าการซื้อเรือยอช์ทเป็นสิ่งที่ไม่คุ้มค่า ณ วันนี้เจ้าของเรือสามารถปล่อยเช่าเพื่อนำรายได้จากการให้เช่ามาช่วยเป็นค่าเรือ ค่าจอดเรือ และค่าบำรุงรักษา ซึ่งเป็นค่าใช้จ่ายหลักของเรือได้ เจ้าของเรือบางรายได้ฝากทางท่าเรือดูเรื่องการให้เช่า เพียง 2 วันก็ครอบคลุมค่าบำรุงรักษาได้แล้ว และแน่นอนว่าที่เหลือคือกำไร ในอนาคตการให้เช่าเรือจะกลายเป็นอุตสาหกรรมที่น่าสนใจ สามารถรองรับนักท่องเที่ยวต่างชาติได้ และปัจจุบันกลุ่มชนชั้นกลางในกรุงเทพฯ เริ่มมีรสนิยมที่ดีขึ้น การทำงานที่เหนื่อยล้าต้องให้รางวัลกับชีวิตในวันหยุดพักผ่อน การล่องเรือให้ความสนุกผ่อนคลายและให้อิสระกับชีวิตได้ สังเกตได้ว่าคนที่ได้มาลองล่องเรือที่งานเป็นครั้งแรกจะต้องอยากเป็นเจ้าของเรือสักลำ ใครที่มีกำลังทรัพย์ก็จะตัดสินใจซื้อหรือสามารถเลือกจองเช่าเรือล่องทะเลกันทันที ในงานครั้งนี้จึงเป็นการเปิดโอกาสให้คนรักทะเลมาสัมผัสประสบการณ์การล่องเรือและบรรยากาศความสวยงามได้อย่างเต็มที่” ดร.ธีระชัย กล่าว

ดร.ธีระชัย กล่าวถึงแผนงานในอนาคตว่า ท่าจอดเรือยอช์ทของโอเชี่ยน มารีน่า ถือได้ว่ามีมาตรฐานระดับสากลและใหญ่ที่สุดในเอเชียตะวันออกเฉียงใต้ สามารถจอดเรือได้เกือบ 400 ลำ ในอนาคตมีแผนในการพัฒนาให้มีที่จอดเรือเพิ่มขึ้นอีก 20% ปัจจุบันมีเรือยอช์ทให้เช่าที่ โอเชี่ยน มารีน่า เป็นเจ้าของเองรวม 5 ลำ อีกประมาณ 50 ลำเป็นเรือยอช์ทให้เช่าของผู้ประกอบการในท่าเรือ ที่เหลือจะเป็นเรือยอช์ทส่วนตัวของลูกค้า สำหรับราคาเช่าเรือจะขึ้นอยู่กับประเภทและขนาดของเรือ มีตั้งแต่ 5,000 – 500,000 บาท ไม่รวมค่าน้ำมัน ถ้ากลุ่มผู้เช่าเป็นวัยรุ่นจะนิยมเช่ามอเตอร์ยอช์ทเป็นเรือเร็วที่สามารถแล่นไปเกาะริ้น เกาะคราม ได้ภายใน 1 ชั่วโมง สำหรับผู้ที่ต้องการดื่มด่ำกับบรรยากาศของทะเลก็สามารถเช่าเรือใบที่ไม่ต้องเสียค่าน้ำมันได้

นอกจากในงานที่ผู้เข้าชมงานทุกท่านจะได้ตื่นตาไปกับเรือยอช์ทหรูกว่า 100 ลำแล้ว เรายังได้เตรียมกิจกรรมไฮไลท์ให้ผู้ร่วมงานได้สนุกไปกับกิจกรรมบนชายหาด กิจกรรมกีฬาทางน้ำ กิจกรรมนันทนาการ อาทิ ร่วมสัมผัสประสบการณ์การล่องเรือยอช์ทหรูฟรี, การเล่นแพดเดิลบอร์ด, พายเรือคายัค, เจ็ทสกี, เจ็ตแพ็ค, เรือบังคับวิทยุ, แข่งขันกีฬาตกปลา และพลาดไม่ได้กับเทศกาลอาหารและเครื่องดื่ม ชิลกับการแสดงของวงดนตรีในสวนสวยริมทะเล ชมวิวพาโนราม่าท่าจอดเรือยอชท์สุดอลังการ

ด้วยลักษณะทางภูมิศาสตร์แล้ว โอเชี่ยน มารีน่า ตั้งอยู่ในตำแหน่งศูนย์กลางของเอเชียที่สะดวกแก่การเดินทางจากประเทศในแถบเอเชียด้วยการใช้เวลาไม่ถึง 5 ชั่วโมงหรือน้อยกว่านั้น นับได้ว่าการจัดงานโอเชี่ยน มารีน่า พัทยา โบ๊ท โชว์ จะเป็นจุดศูนย์รวมของความหลากหลายทางธุรกิจในภูมิภาค และดึงดูดผู้คนมาสู่จุดหมายปลายทางแห่งนี้ได้เป็นอย่างดี โอเชี่ยน มารีน่า ได้ขยายพื้นที่สำหรับสิ่งอำนวยความสะดวกทั้งบนบกและบนผืนน้ำจนปัจจุบันกลายเป็นมารีน่าที่ใหญ่ที่สุดในเอเชียตะวันออกเฉียงใต้ที่ครบพร้อมด้วยสิ่งอำนวยความสะดวกและการให้บริการมาตรฐานสากล การจัดงาน “โอเชี่ยน มารีน่า พัทยา โบ๊ท โชว์ 2558” จึงเป็นการแสดงศักยภาพของพัทยา จอมเทียน และอ่าวไทย ที่จะกลายเป็นฮับของธุรกิจและการท่องเที่ยวทางทะเลของภูมิภาคเอเชียของตะวันออกเฉียงใต้ และโปรโมทไปสู่สายตาระดับโลก” ดร.ธีระชัย กล่าวทิ้งท้าย

ท่านสามารถเยี่ยมชมข้อมูลเพิ่มเติมได้ที่
www.oceanmarinapattayaboatshow.com และทางเฟสบุ๊ค: www.facebook.com/oceanmarinapattayaboatshow

เกี่ยวกับโอเชี่ยน มารีน่า

โอเชี่ยน มารีน่า ท่าจอดเรือยอช์ทมาตรฐานสากลแห่งแรกของประเทศไทยที่ให้บริการด้านเรืออย่างครบวงจร และมีขนาดใหญ่ที่สุดในภูมิภาคเอเชียตะวันออกเฉียงใต้ ตั้งอยู่บนหาดจอมเทียนใกล้ตัวเมืองพัทยา ท่าจอดเรือยอช์ทระดับเวิลด์คลาสชั้นนำแห่งนี้ประกอบด้วย ยอช์ทคลับ ห้องพักหรู ร้านอาหาร ห้องจัดเลี้ยงประชุมสัมมนา พร้อมด้วยซาน มารีโน่ คอนโดมิเนียม และโอเชี่ยน พอร์โตฟีโน่ คอนโดมิเนียม

โอเชี่ยน มารีน่า เป็นสถานที่จัดงานสำคัญระดับประเทศและระดับนานาชาติมากมาย ได้แก่ โอเชี่ยน มารีน่า โบ๊ท โชว์, การแข่งขันเรือใบท็อป ออฟ เดอะ กัฟ รีกัตต้า ซึ่งเป็นการแข่งเรือใบที่ใหญ่ที่สุดในเอเชีย, การแข่งขันเรือใบระดับโลก CataWorld Cup, การแข่งขันกีฬาซีเกมส์ ครั้งที่ 24, รวมไปถึงการจัดคอนเสิร์ตขนาดใหญ่ของค่ายแกรมมี่, คลื่นวิทยุ Cool FM และอื่นๆ อีกมากมาย ท่านสามารถคลิกชมรายละเอียดเพิ่มเติมได้ที่ www.oceanmarinayachtclub.com

สอบถามเพิ่มเติมติดต่อ
บริษัท อะเบาท์ พีอาร์ จำกัด
ปิยาภรณ์ (เอ๋) โทร. 086-300-1472 หรือ อารยา (ก้อย) โทร. 084-940-8080

พัทยา:– ขอเชิญร่วมงานมหกรรมการแสดงเรือยอช์ทและสินค้าไลฟ์สไตล์ “โอเชี่ยน มารีน่า พัทยา โบ๊ท โชว์” Ocean Marina Pattaya Boat Show 2015 ซึ่งจะจัดขึ้นระหว่างวันพฤหัสบดีที่ 26 ถึง วันอาทิตย์ที่ 29 พฤศจิกายน 2558 ตั้งแต่เวลา 11.00 – 20.00 น. ณ โอเชี่ยน มารีน่า ยอช์ทคลับ พัทยา

กรกฎาคม 2558

ข่าวฝากประชาสัมพันธ์

บริษัท โอเชี่ยน พรอพเพอร์ตี้ จำกัด และ โอเชี่ยน มารีน่า ยอช์ทคลับ ร่วมกับการท่องเที่ยวแห่งประเทศไทย และเทศบาลเมืองพัทยา จัดงาน “โอเชี่ยน มารีน่า พัทยา โบ๊ท โชว์ 2558” มหกรรมแสดงเรือยอช์ทและสินค้าไลฟ์สไตล์ หรูประจำปี ซึ่งจัดขึ้นอย่างยิ่งใหญ่ต่อเนื่องมาเป็นปีที่ 4 แล้ว โดยมีวัตถุประสงค์เพื่อเป็นการส่งเสริมและสนับสนุนการท่องเที่ยวทางทะเลของไทย ซึ่งมีศักยภาพสูงในการเป็นศูนย์กลางธุรกิจทางทะเลแห่งภูมิภาคเอเชียตะวันออกเฉียงใต้ โดยได้รับการสนับสนุนจากภาครัฐ ภาคเอกชน และพันธมิตรสื่อมวลชนจำนวนมาก ภายในงานประกอบด้วยบูธแสดงสินค้าและบริการต่างๆ มากมาย อาทิ เรือยอช์ทแบรนด์ดังจากทั่วโลก ผู้ประกอบการธุรกิจด้านเรือ อุปกรณ์และเครื่องมือที่เกี่ยวกับเรือ การท่องเที่ยวทางทะเล รวมถึงอุปกรณ์กีฬาทางน้ำ นอกจากนี้ ยังมีสินค้าไลฟ์สไตล์ อาทิ รถหรู เครื่องประดับ โรงแรม อสังหาริมทรัพย์ อาหารและเครื่องดื่ม ตลอดจนกิจกรรมสันทนาการอีกมากมาย อาทิ ทดลองล่องเรือยอช์ทฟรี เทศกาลอาหารและเครื่องดื่มริมมารีน่า งานเลี้ยงสังสรรค์ต่อยอดธุรกิจ การประชุมสัมนนา โชว์เรือดำน้ำส่วนตัวสุดหรู เจ็ตแพ็คไฟล์ยอิ้ง เป็นต้น ที่ผ่านมามีผู้สนใจร่วมออกบูธ และมีจำนวนผู้เข้าชมงานเพิ่มขึ้นอย่างเห็นได้ชัด โดยเฉพาะกลุ่มที่มีกำลังซื้อสูง จากทั้งในประเทศและต่างประเทศ จาก 1,000 คนในปีแรก เพิ่มขึ้นเป็นเกือบ 6,000 คนในปีที่ผ่านมา

นี่คือโอกาสครั้งสำคัญที่ผู้ประกอบการจะได้พบกับผู้ซื้อโดยตรง โดยเฉพาะกลุ่มที่มีกำลังซื้อสูง ในบรรยากาศงานแสดงสินค้ากลางแจ้งริมท่าจอดเรือยอช์ทสุดหรู และใหญ่ที่สุดในเอเชียตะวันออกเฉียงใต้ แห่งเดียวในประเทศไทย ทางผู้จัด ขอเชิญชวนผู้ประกอบการและผู้ที่สนใจเข้าร่วมออก บูธแสดงสินค้าในงานดังกล่าว

โดยสามารถสอบถามรายละเอียดเพิ่มเติมและจองพื้นที่ได้ที่
คุณนฤมล กล้าหาญ โทร. 0 2661 6800 ต่อ 407 มือถือ 09 0909 7469
อีเมล์: info@oceanmarinapattayaboatshow.com
เว็บไซต์: www.oceanmarinapattayaboatshow.com.

สอบถามข้อมูลเพิ่มเติมได้ที่
คุณภาพันธ์ จิตรนุสนธิ์ – บริษัท เชี่ยน พรอพเพอร์ตี้ จำกัด
โทร. 0 2661 6800 ต่อ 405 มือถือ 08 0784 8444
อีเมล์: paphan@oceanproperty.co.th

Pattaya:– Welcoming all visitors and exhibitors to Pattaya’s only Marina Lifestyle and Yachting exhibition, the ‘Ocean Marina Pattaya Boat Show 2015’, which will be held on Thursday 26th toSunday 29th November 2015, from 11:00am until 8:00pm at Ocean Marina Yacht Club, Pattaya.

Ocean Property Co., Ltd and Ocean Marina Yacht Club, in association with the Tourism Authority of Thailand and Pattaya City are pleased to host the ‘Ocean Marina Pattaya Boat Show 2015’, Pattaya’s only Marina Lifestyle and Yachting exhibition. Now in its 4th year, the show aims to be an attraction for leisure and marine tourists in Pattaya, and a supporting platform for the growing marine industry in Thailand and throughout South East Asia.

With great support from the government, the private sector, local and international press, the ‘Ocean Marina Pattaya Boat Show’ has been able to deliver booth displays of a variety of products and services across the industry. On display last year, included yachts from the very top global brands, gadgets and technical equipment, boat manufacturing facilities, the newest technology and gear in water sports. On top of this, there were plenty of lifestyle and luxury products on show, including super cars, hotels, condominiums and a great presentation of food and beverages from well-known vendors. Over the four days, the Ocean Marina Pattaya Boat Show hosted evening cocktail and networking parties, seminars, free cruises on a private yacht, and extreme water sport displays to the delight of its nearly 6,000 visitors.This is just the third year of the Ocean Marina Pattaya Boat Show and already awareness of the Show amongst the marine industry here in Thailand and overseas, and amongst the general public, is fantastic,” said Mrs. Supatra Angkawinijwong, Deputy Managing Director of Ocean Property, organisers of the Ocean Marina Pattaya Boat Show.With great support from the government, the private sector, local and international press, the ‘Ocean Marina Pattaya Boat Show’ has been able to deliver booth displays of a variety of products and services across the industry. On display last year, included yachts from the very top global brands, gadgets and technical equipment, boat manufacturing facilities, the newest technology and gear in water sports. On top of this, there were plenty of lifestyle and luxury products on show, including super cars, hotels, condominiums and a great presentation of food and beverages from well-known vendors. Over the four days, the Ocean Marina Pattaya Boat Show hosted evening cocktail and networking parties, seminars, free cruises on a private yacht, and extreme water sport displays to the delight of its nearly 6,000 visitors.

This is a good chance to become a part of a continuously growing luxury lifestyle Boat Show; connect with consumers of high purchasing power and network with the leaders of the marine industry at South East Asia’s largest Marina.

Ocean Property Co., Ltd. and Ocean Marina Yacht Club would like to invite you to join the 4th Annual Ocean Marina Pattaya Boat Show 2015’. For information on booth availabilities and bookings,

contact
Khun Narumol Klaharn, at Tel: 02-661-6800 ext. 407 or 09-0909-7469
Email: info@oceanmarinapattayaboatshow.com
www.oceanmarinapattayaboatshow.com.

BANGKOK, Thailand – The third annual Ocean Marina Pattaya Boat Show is set to welcome record numbers of guests and exhibitors from 27th to 30th November at Ocean Marina Yacht Club, Jomtien, Pattaya. Kicking off the Asian boat show season, Ocean Marina Pattaya Boat Show promotes Greater Pattaya and Thailand as a leading marine hub of South East Asia.

18 September, 2014

Ocean Marina Pattaya Boat Show drives marine leisure tourism in Greater Pattaya

“This is just the third year of the Ocean Marina Pattaya Boat Show and already awareness of the Show amongst the marine industry here in Thailand and overseas, and amongst the general public, is fantastic,” said Mrs. Supatra Angkawinijwong, Deputy Managing Director of Ocean Property, organisers of the Ocean Marina Pattaya Boat Show.

 

Over 100 exhibitors and in excess of 6,000 visitors are expected at the Show this year which with its expanded four-day format and 12,000 sqm of in-water and onshore display space has, in a short space of time, grown to become an important annual showcase of marine and luxury lifestyle in Thailand.

Commenting on the growth in exhibitor numbers this year, Mrs. Angkawinijwong said, “We’ve had such a great response from exhibitors in Thailand and Asia, and with 12,000 sqm of total display area this year the Show will be the biggest yet.”

Leading luxury boat brands from around the world are exhibiting, including Princess Yachts and Cranchi, as well as boat builders and accessories, boat services and technology, marine toys and gadgets, super bikes and cars, luxury real estate and resorts. Thailand’s first solar assisted luxury power catamaran, the Heliotrope 65, will be showcased in Asia for the first time by Bakri Cono while leading luxury auto marques Rolls Royce and Aston Martin will headline the onshore display.

In addition to the exhibitors, new for this year is the International Fishing Boat Competition (29th and 30th November) and the Boat & Yacht Thailand 2014 Conference (28th November). Other highlights include free yacht cruises, kayak and paddle boat experiences, an open-air drinks and food festival with live band, jetpack flying board and radio control power boat demonstrations, games and much more.

Geographically located within five hours (or less) travelling time of major Asian population centres, Ocean Marina Pattaya Boat Show is well positioned to leverage the growing affluence in Asia.

According to the 2014 edition of The Wealth Report, the number of Ultra-High Net Worth Individuals (those with US$30 million in assets excluding their main residence) in Asia has grown 89% between 2003 and 2013, with a further 43% growth forecast over the next 10 years, making the region home to more UHNWIs than North America and second only to Europe.

With such wealth in the region, Ocean Marina, in tandem with the Tourism Authority of Thailand, are promoting Pattaya tourism and through the Ocean Marina Pattaya Boat Show continue to grow the marine leisure tourism industry and reinforce the image of Pattaya as an upscale tourism destination.

“Pattaya tourism continues to go from strength-to-strength and its coastline is one of the biggest attractions for domestic and international visitors. Ocean Marina is at the centre of Pattaya’s marine tourism and the Ocean Marina Pattaya Boat Show helps to attract more high-end tourists, positionning Pattaya and the Gulf of Thailand as the leading marine leisure destination in South East Asia,” said Ms. Pataraporn Sithivanich, Executive Director for Tourism Products Department, Tourism Authority of Thailand.

Statistics from Ocean Marina underscore this trend with tourists through the marina in 2013 up 32% year-on-year, and exponential growth of 66% since 2010. In response, the marina has recently undergone an expansion programme making it the largest marina in South East Asia, and with some of the best cruising grounds in the region, Greater Pattaya and the Gulf of Thailand is the leading hub of marine tourism in South East Asia and well-positioned for the opening up of ASEAN and the 2015 Asean Economic Community (AEC).

“Ocean Marina’s recent expansion of both onshore facilities and in-water capacity makes it the largest marina in South East Asia. With world-class facilities Ocean Marina is at the heart of Thailand’s marine leisure industry and together with the Ocean Marina Pattaya Boat Show are showcasing Greater Pattaya, the Gulf of Thailand and the Kingdom’s marine treasures to the world,” added Mrs. Angkawinijwong.

For more information:

website: www.oceanmarinapattayaboatshow.com

facebook: www.facebook.com/oceanmarinapattayaboatshow

About Ocean Marina Pattaya Boat Show

Ocean Marina Pattaya Boat Show was launched in 2012 to much acclaim from the industry and visitors. Attracting a wide range of marine and leisure exhibitors, the 2014 Show will take place 27th to 30th November at Ocean Marina Yacht Club and will showcase Jomtien and the Greater Pattaya region to the world, underscoring the Gulf of Thailand as a strategic yachting hub in South East Asia.

Official Sponsors of the 2014 Show include Tourism Authority of Thailand, Amazing Thailand and Pattaya City. Media Partners include aBoat Magazine, Asia-Pacific Boating, Bangkok Post, Helm Superyacht Asia Pacific, Pattaya Today, Post Today, Property Report South East Asia, Town & Country Thailand and Travel Channel Thailand. Marketing and Sponsorship support by Paul Poole (South East Asia) Co. Ltd – The Sponsorship Experts, and Infinity Communications are the Official PR Agency. Co-Partners include Thailand Fishing Tackle Trade and Manufacture Association (TFTMA) and Boat & Yacht Thailand 2014 Conference.

About Ocean Marina

Situated on Jomtien Beach in Greater Pattaya, Ocean Marina is Thailand’s premier marina resort complex and the largest in South East Asia, a short drive from Bangkok and just one hour from Suvarnabhumi Airport. The world-class marina is complemented by a yacht club, accommodation, fine dining and recreational facilities as well as two luxury residences – San Marino and Ocean Portofino.

Ocean Marina is home to the annual Ocean Marina Pattaya Boat Show and Top of the Gulf Regatta – Asia’s largest multi-class regatta – and has been the official venue for leading international events, including CataWorld Cup, 24th SEA Games, as well as large-scale concerts by Grammy, Cool FM and more.

www.oceanmarina.asia.

Media Contact

Wipathip Songwanich, 084 647 6098

Infinity Communications
Email: prbkk@infinity-comms.com

PATTAYA – Pattaya Mayor, Mr. Ittipol Khunpluem (2nd left) was guest of honour at the Grand Opening Ceremony of the 2013 “Ocean Marina Pattaya Boat Show” which presented a multi-million US dollar line-up of boats.

26th November, 2013

press01
PATTAYA – Pattaya Mayor

PATTAYA – Pattaya Mayor, Mr. Ittipol Khunpluem (2nd left) was guest of honour at the Grand Opening Ceremony of the 2013 “Ocean Marina Pattaya Boat Show” which presented a multi-million US dollar line-up of boats, supercars and bikes, luxury properties and much more.Also in attendance were Mrs. Nusara (Assakul) Banyatpiyaphod, Honorary Committee, Ocean Marina Yacht Club (4th left),Mrs. Supatra Angkawinijwong, Deputy Managing Director, Ocean Property(4th right) and honoured guests at Ocean Marina Yacht Club, Jomtien Beach, Pattaya, Thailand.

 

Media Contact

Wipathip Songwanich, 084 647 6098
Ploypailin Kachagatetarin, 084 647 6074

Email: prbkk@infinity-comms.com

PATTAYA – The annual Ocean Marina Pattaya Boat Show is set to take place at Ocean Marina Yacht Club 22 – 24 November 2013 for the second year, with the aim to promote marine leisure tourism and deliver high end tourists to Thailand’s number one beach resort destination, Pattaya.

30 October 2013

Ocean Marina Pattaya Boat Show shines global spotlight on
Pattaya’s marine tourism treasures

THB 90 million generated in revenue for the marine tourism industry from inaugural 2012 Show

PATTAYA – The annual Ocean Marina Pattaya Boat Show is set to take place at Ocean Marina Yacht Club 22–24 November 2013 for the second year, with the aim to promote marine leisure tourism and deliver high end tourists to Thailand’s number one beach resort destination, Pattaya.

 

At the recent press conference in Pattaya, guest of honor Mr. Ronnakij Akasingh, Deputy Mayor of Pattaya City, together with Mrs. Pataraporn Sithivanich, Executive Director, Product Promotion Department, Tourism Authority of Thailand (TAT), and Ocean Property executives announced the highlights for the Show’s second year.

 

Pattaya is widely regarded as one of Asia’s favourite seaside resorts, increasingly being referred to as the “Thai Riviera”. Catering to tourists from all cultures and walks of life, Pattaya provides a safe, relaxing, fun–filled stay with tropical beaches, world-class hotels, a wide variety of local and international restaurants, as well as shopping centres and markets featuring local OTOP handicrafts to global luxury labels. International standard golf courses, top medical facilities and an established marine infrastructure make Pattaya a leading holiday destination of choice for both Thai and International visitors.

 

 

According to the Tourism Authority of Thailand (TAT), almost nine million tourists visit Pattaya each year, a mix of domestic and international, who enjoy the coastal resort and the marine leisure tourism offerings that has made Pattaya a household name around the world.
In line with the TAT’s strategy to grow high end tourism in Pattaya, and working closely with the marine tourism sector on Thailand’s east coast, organisers of the Ocean Marina Pattaya Boat Show aim to showcase the region as a leading marine tourism hub in South East Asia.

 

Mrs. Supatra Angkawinijwong, Deputy Managing Director, Ocean Property commented, “Pattaya is famous for its beaches, islands and marine tourism, and through the Ocean Marina Pattaya Boat Show we aim to promote the region and showcase the marine leisure tourism industry to a global audience. Following a successful first year, we expect to see the event grow even bigger this year.”

 

“The number of boats in the area continues to grow and while Ocean Marina Yacht Club is already the largest marina in South East Asia, we have plans to expand further. This, together with a growing marine infrastructure around Pattaya, positions the region as a leading marine tourism hub in South East Asia.”

 

Marine tourism is a large revenue generator for Pattaya, attracting high end international tourists who come to enjoy the stunning marine landscape, chartering yachts and using the marine services and marina facilities provided by Ocean Marina Yacht Club.

 

The Gulf of Thailand opens up to the South China Sea giving easy access to yachts from Hong Kong and further north, and south to the Indonesian archipelago, Australia and New Zealand. Strategically positioned and with the untouched waters of Cambodia and Vietnam on its doorstep, in addition to the myriad of islands dotted off the coast, gives credence to Pattaya’s claim as a leading marine tourism hub in South East Asia.

 

Pattaya, in addition to having a strong international tourism appeal, is also popular with domestic tourists visiting from Bangkok and surrounds. And this market continues to grow with a trend toward more Thai nationals investing in the marine leisure tourism lifestyle.

 

“Yacht owners at Ocean Marina Yacht Club have always been majority foreigners, approximately 80%. However, recently we have seen this demographic change as more and more Thais buy into the marine leisure lifestyle. We have seen the number of Thai yacht owners in the marina increase from 20% to 38% within the last 12 months.”

 

An expanded in-water space at the 2013 Ocean Marina Pattaya Boat Show will host a large display of luxury motor and sailing yachts, including models from Princess and Simpson Marine, as well as gadgets and water toys for those who already have everything.

 

Onshore will be a diverse display from the marine tourism and leisure and lifestyle business sectors, from Thailand and overseas, including top yachting brands as well as luxury real estate, Super Bikes, Super Cars, marine accessories and much more. In total, there will be over 100 exhibitors and 2,600 sq.m. of exhibition area.

 

For visitors, of which approximately 3,000 are expected, there is a packed program of onshore and on-water activities and entertainment planned, including free sailing trials, free kayak trials, lucky draws, cocktail parties, Dragon Boat Races and a marina-side beer garden and festival with live band.

The 2013 Ocean Marina Pattaya Boat Show will take place 22-24 November at Ocean Marina Yacht Club.

Bookings are now being taken for space at the 2013 Ocean Marina Pattaya Boat Show. For more details contact Ms. Patcharaporn Sirisapwong (Bangkok), email:patcharaporn@oceanproperty.co.th, or Scott Finsten (Pattaya), email: scott.finsten@oceanmarinayachtclub.com

 

For more information:

website: www.oceanmarinaboatshow.com

facebook: www.facebook.com/pages/Ocean-Marina-Boat-Show/503449653059438

About Ocean Marina Pattaya Boat Show

Ocean Marina Pattaya Boat Show was launched in 2012 to much acclaim from the industry and visitors. Attracting a wide range of marine and leisure exhibitors, the 2013 Show will take place 22nd to 24th November at Ocean Marina Yacht Club and will showcase Jomtien and the Greater Pattaya region to the world, underscoring the Gulf of Thailand as a strategic yachting hub in South East Asia.

 

Official Sponsors of the 2013 Show include Tourism Authority of Thailand, Amazing Thailand and Pattaya Pattaya City, Media Partners include 88.5 Pattaya Radio, aBoat Magazine, Asia-Pacific Boating, Asia-Pacific Boating India, Helm Superyacht Asia Pacific, Pattaya Today, Property Report South East Asia, SEA Yachting, The Big Chilli, Town & Country Thailand and www.LifestyleAsia.com. Official Premium Beers by Boonrawd Trading (including Singha, Singha Light, Asahi, Carlsberg and Corona) and wines by Wine Direct International. Marketing and Sponsorship support by Paul Poole (South East Asia) Co. Ltd – The Sponsorship Experts. Infinity Communications are the Official PR Agency. The event is also supported by Acer Computer, Asara Villa & Suite, Edox (luxury watches), and JKN Furniture.

 

About Ocean Marina

Situated on Jomtien Beach in greater Pattaya, Ocean Marina is Thailand’s premier marina resort complex and the largest in South East Asia, a short drive from Bangkok and just one hour from Suvarnabhumi International Airport. The world-class marina is complemented by a yacht club, accommodation, fine dining and recreational facilities as well as two luxury residences – San Marino and Ocean Portofino.

 

Ocean Marina has hosted many events and functions, and has been the official venue for leading international events, including CataWorld Cup, 24th SEA Games, Top of the Gulf Regatta for nine consecutive years, as well as large-scale concerts by Grammy, Cool FM and more.

www.oceanmarina.asia.

 

Media Contact

Wipathip Songwanich, 084 647 6098
Ploypailin Kachagatetarin, 084 647 6074

Infinity Communications

Email: prbkk@infinity-comms.com

BANGKOK – Ocean Marina Yacht Club is to host the 2013 Ocean Marina Pattaya Boat Show, showcasing Pattaya and surrounds as a leading hub for marine tourism in South East Asia. The event will be held 22-24 November 2013 at Ocean Marina Yacht Club, Pattaya, Thailand.

15 October 2013

Ocean Marina Pattaya Boat Show team up with TAT
to draw high-end tourists to Pattaya

Showcase Pattaya and surrounds as leading marine tourism hub in South East Asia
and underscore the region’s preparedness for the AEC

BANGKOK – Ocean Marina Yacht Club is to host the 2013 Ocean Marina Pattaya Boat Show, showcasing Pattaya and surrounds as a leading hub for marine tourism in South East Asia. The event will be held 22-24 November 2013 at Ocean Marina Yacht Club, Pattaya, Thailand.

 

Coinciding with the launch of the second Ocean Marina Pattaya Boat Show, the Tourism Authority of Thailand (TAT) initiate a strategy to promote high-end tourism in Pattaya, working closely with the marine tourism sector on Thailand’s east coast, and predict with the opening of the of Asean Economic Community tourism numbers in the area are set to increase 10%.
Mrs. Supatra Angkawinijwong, deputy managing director, Ocean Property commented, “This is the second year for the Ocean Marina Pattaya Boat Show. We wish to support the growth of marine leisure tourism in the region and as the number of yachts at Ocean Marina continue to increase, we plan to expand the number of berths again in the near future. Ocean Marina is already the largest marina in South East Asia and we plan to increase our capacity in line with the arrival of the AEC.”

“In previous years, the ratio of yacht owners at Ocean Marina Yacht Club was 80% foreigners and 20% Thai. However, last year we saw a significant change and Thai yacht ownership increase from 20% to 38%. This is a clear indicator that more Thais are enjoying the marine lifestyle and we expect that trend to continue.”

“In 2012 the Ocean Marina Pattaya Boat Show generated THB 90 million revenue for the marine tourism industry. Following the first year’s success, we are confident that the second year will deliver more quality and be event bigger. We have expanded the on water and onshore exhibition area to a total of 2,600 sq.m., and have strong support from exhibitors in marine tourism and lifestyle business sectors including leading yacht brands, Super Bikes, Super Cars, Luxury Property and many more.”

Ms. Wilaiwan Thawitsri,TAT Deputy Governor for Tourism Products and Business,unveiled that “Thailand is a popular destination for marine tourists with many chartering yachts and enjoying Thailand’s cruising grounds and those of neighbouring countries. Thailand has a well-developed marine infrastructure with international-standard marinas that can cater for all sizes of yachts, quality yacht maintenance services and skilled craftsmen, and combined marine leisure tourism generates considerable revenue for Thailand.”

Pattaya has become a top marine tourism destination in Thailand, in large part due to presence of the world-class Ocean Marina Yacht Club. According to information from the TAT, yacht brokers predict that the number of yachts visiting Thailand will increase dramatically by at least 31.25%, to approximately 2,100 yachts, by 2016.

 

In the overall tourism and hospitality industry, TAT has identified marine tourism as a high-end segment, with marine tourists spending more than regular tourists, staying in five stars resorts and dining in upscale restaurants. They choose to spend on high-end products including fashion, jewelry and accessories, and in general stay in Thailand for longer periods.
According to the TAT, Thailand welcomes 110 Superyachts each year and these are the highest tourism spenders. TAT predict that by 2016, 190 Superyachts will visit Thailand annually, a growth of 72.72%, and generate significant income for Thailand’s marine industry.
The Gulf of Thailand’s popularity continues to grow with approximately 8.5 million international tourists per year visiting the three leading tourism destinations of Pattaya, Hua Hin and Koh Samui. This is expected to grow 10% year-on-year, in particular due to the high growth potential of neighbouring countries such Myanmar, Lao, Vietnam, Cambodia, Singapore and China.
The 2013 Ocean Marina Pattaya Boat Show will take place 22-24 November at Ocean Marina Yacht Club. There will be over 100 exhibitors from marine, marine tourism and the leisure and lifestyle business sectors, from Thailand and overseas. For visitors, of which approximately 3,000 are expected, there is a packed program of onshore and on-water activities and entertainment planned, including free sailing trials, free kayak trials, lucky draws, cocktail parties, Dragon Boat Races and a marina-side beer garden and festival with live band.

Bookings are now being taken for space at the 2013 Ocean Marina Pattaya Boat Show. For more details contact Ms. Patcharaporn Sirisapwong (Bangkok), email:patcharaporn@oceanproperty.co.th, or Scott Finsten (Pattaya), email: scott.finsten@oceanmarinayachtclub.com.

 

For more information:

website: www.oceanmarinaboatshow.com

facebook: www.facebook.com/pages/Ocean-Marina-Boat-Show/503449653059438

About Ocean Marina Pattaya Boat Show

Ocean Marina Pattaya Boat Show was launched in 2012 to much acclaim from the industry and visitors. Attracting a wide range of marine and leisure exhibitors, the 2013 Show will take place 22nd to 24th November at Ocean Marina Yacht Club and will showcase Jomtien and the Greater Pattaya region to the world, underscoring the Gulf of Thailand as a strategic yachting hub in South East Asia.

 

Official Sponsors of the 2013 Show include Tourism Authority of Thailand, Amazing Thailand and Pattaya Pattaya City, Media Partners include 88.5 Pattaya Radio, aBoat Magazine, Asia-Pacific Boating, Asia-Pacific Boating India, Helm Superyacht Asia Pacific, Pattaya Today, Property Report South East Asia, SEA Yachting, The Big Chilli, Town & Country Thailand and www.LifestyleAsia.com. Official Premium Beers by Boonrawd Trading (including Singha, Singha Light, Asahi, Carlsberg and Corona) and wines by Wine Direct International. Marketing and Sponsorship support by Paul Poole (South East Asia) Co. Ltd – The Sponsorship Experts. Infinity Communications are the Official PR Agency. The event is also supported by Acer Computer, Asara Villa & Suite, Edox (luxury watches), and JKN Furniture.

www.oceanmarinaboatshow.com

About Ocean Marina

Situated on Jomtien Beach in greater Pattaya, Ocean Marina is Thailand’s premier marina resort complex and the largest in South East Asia, a short drive from Bangkok and just one hour from Suvarnabhumi International Airport.

The world-class marina is complemented by a yacht club, accommodation, fine dining and recreational facilities as well as two luxury residences – San Marino and Ocean Portofino.
Ocean Marina has hosted many events and functions, and has been the official venue for leading international events, including CataWorld Cup, 24th SEA Games, Top of the Gulf Regatta for nine consecutive years, as well as large-scale concerts by Grammy, Cool FM and more.

www.oceanmarina.asia.

Media Contact

Wipathip Songwanit, 084 647 6098
Ploypailin Kachagatetarin, 084 647 6074

Infinity Communications

Email: prbkk@infinity-comms.com